2012-02-21

Favoriter del 2 - LED PAR Växtlampa 12W E27

LED PAR Växtlampa 12W E27
Våren (ja, vi är ju snart där!) är ju en tid för plantuppdragning för frö. Dagens favorit är dock snarare en höst- och vinterlampa. Den fungerar förvisso för den som förodlar i liten skala och kanske vill dra upp ett par tomat- eller chiliplantor. Men den är framför allt avsedd för få växterna att må bättre på vintern.

LED PAR Växtlampa 12W E27 har 6st vita, 3st röda och 3st blåa dioder om 1W vardera. Detta gör att ljuset är betydligt mer "normalt" för ögat än vad vanliga växtlampors ljus är, då detta är väldigt lila. Och med en tyst lampa ett "normalt" ljus man använda den i rum man vistas mycket i utan att bli störd.

Sålunda är detta en perfekt lampa att hänga över citrusen, hibiskusen, änglatrumpeten eller vilken växt (eller vilka växter) det nu är man vill övervintra. Några timmars extraljus om dagen gör susen för växterna, och med den låga effektförbrukningen kan man ha den tänd 10 timmar om dagen utan att det behöver kosta mer än nån krona i drift i veckan.

E27-sockel innebär att den har en vanlig glödlampssockel. Sålunda kan lampan sättas in i princip vilken pendelarmatur som helst. Vill man det ska bli riktigt snyggt skaffar man en NUD i nån käck färg.

/T

P.S. Kolla till höger här i bloggen. Du kan vinna just en sån här lampa fram t.o.m. den 1 mars 2012. D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar